• Bereikbaarheid buiten kantooruren

  Bereikbaarheid buiten kantooruren

  Wanneer u bij ons een 24x7 SLA afsluit zijn wij ook 's nachts bereikbaar voor u.
 • Computerreparatie

  Computerreparatie

  Start uw computer niet meer op of is deze langzaam geworden?
 • Systeembeheer

  Systeembeheer

  Onze engineers hebben naast de theorie vooral ook de praktijk onder de knie.
 • Aanleggen infrastructuur

  Aanleggen infrastructuur

  Nieuwe of bestaande netwerkbekabeling sluiten wij netjes en volledig getest voor u aan.
 • Veelzijdig

  Veelzijdig

  Bij het optimaliseren van uw netwerk gaan wij ook media- en telefoniekoppelingen niet uit de weg.
 • Systeemupgrade

  Systeemupgrade

  Is uw laptop aan een upgrade toe?
 • Patchpanelen aansluiten

  Patchpanelen aansluiten

  Patchpanelen aansluiten is een precisiewerkje. Gelukkig hebben wij veel geduld!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7




Systeembeheer

Waarbij onafhankelijke werkstations en notebooks voor een groot deel nog wel beheerd kunnen worden door een kennis, familielid of interne medewerker met affiniteit voor computers, verandert dit wanneer een server aan het pakket wordt toegevoegd. Bovendien moet u zich ook bewust zijn van de afhankelijkheid die ontstaat wanneer slechts één persoon alle kennis heeft van de wijze waarop uw zakelijke netwerk is ingericht.

In grotere omgevingen is er vaak wel een full-time systeembeheerder, echter ook hier geldt dat deze persoon ook niet 100% aanwezig kan zijn en enkel in aanraking komt met de infrastructuur binnen het eigen bedrijf, waardoor hij of zij vaak minder goed in kan spelen op innovatie en vernieuwing. Bovendien wijst de praktijk uit dat het vaak goedkoper is om het volledige systeembeheer aan ons uit te besteden in plaats van een eigen systeembeheerder aan te nemen.

In beide gevallen kunnen wij voorzien in (aanvullend) systeembeheer. Wij maken gebruik van kundige systeembeheerders die wij inzetten naar gelang de capaciteit en/of specialisaties die de situatie in kwestie vraagt.

Systeembeheer via iT-novative:

 • U kunt het volledige systeembeheer aan ons uitbesteden of van onze diensten gebruikmaken als u extra capaciteit verlangt;
 • Wij zijn uitgebreid en transparant in onze communicatie, zowel tijdens de uitvoering als in onze rapportages achteraf;
 • Wij maken uitsluitend gebruik van systeembeheerders met een zeer gedegen kennis van zaken;
 • Door gebruik te maken van innovatieve producten kunnen wij efficiënt werken, ook vanuit afstand;
 • Wij bieden een optimale flexibiliteit en kunnen werkzaamheden ook buiten kantooruren uitvoeren zodat uw personeel overdag gewoon door kan werken;
 • Wij streven naar een pro-actieve dienstverlening waarin wij storingen proberen te voorkomen. Dit realiseren wij onder andere door preventief onderhoud en het inzetten van speciale softwaretools.

In de praktijk blijkt de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur nogal een hekel punt te zijn. Systemen die niet correct functioneren, software die niet werkt, helpdesks die niet bereikbaar zijn en data die verloren raakt. Door ons pro-actieve beheer is het onze doelstelling om deze zorg tot het verleden te laten behoren. Meer weten?





Remote Support

Dankzij innovatieve hulpmiddelen kan iT-novative uw overal ter wereld vanuit afstand ondersteunen. Dezelfde kwalitatieve ondersteuning die u van ons gewend bent is op elke locatie binnen handbereik.

Ondersteuning vanuit afstand via iT-novative is:

 • Locatie onafhankelijk
 • Veilig, u heeft zelf de sleutel in handen
 • Supersnel, in de meeste gevallen bent u direct aan de beurt
 • Betaalbaar, want er zijn geen voorrijkosten
Laat u verrassen door onze flexibiliteit en snelheid! U zult zien dat u snel weer aan de slag kunt.




Virtualisatie

Servers worden steeds krachtiger. Een resultaat van de steeds voortschrijdende techniek. Meerdere processoren in één systeem, met elk meerdere processorkernen. Gigantische hoeveelheden werkgeheugen en snelle hardddisks. Gevolg hiervan is dat hedendaagse servers vaak een overcapaciteit hebben. Slechts een deel van de beschikbare capaciteit wordt gebruikt voor het uitvoeren van de betreffende serverrol. En dat is zonde. Zeker gezien het feit dat al deze servers energie verslinden en warmte produceren. Iets wat in deze tijd van milieubewustheid natuurlijk moeilijk verantwoord kan worden.

Gelukkig staan ook de ontwikkelingen op softwarematig vlak niet stil en is het tegenwoordig mogelijk om op één fysieke server meerdere softwareomgevingen tegelijkertijd te laten draaien. Daardoor kunnen meerdere serverrollen gebundeld worden op één of meerdere systemen. Deze methodiek noemt men "virtualisatie". Waar vroeger een server geïnstalleerd werd met een besturingssysteem en specifieke applicatie (denkt u hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft Exchange voor de e-mail afhandeling), kunnen middels virtualisatie nu meerdere besturingssystemen met hun applicaties broederlijk naast elkaar geïnstalleerd en uitgevoerd worden. Dit geschiedt zelfs zodanig dat er een stricte scheiding is tussen de verschillende omgevingen, al waren ze fysiek van elkaar losgekoppeld.

Stelt u zich eens voor dat u nu 6 verschillende servers heeft draaien binnen uw bedrijf en deze bij de volgende vervangingsronde kunt vervangen door 2 zware modellen met een gezamenlijke data-opslag. De verschillende serverrollen worden samengevoegd, gecentraliseerd. Dit noemt men consolidatie. Niet alleen bespaart u op het vlak van ruimte, airco-kosten en hardware-investering, tevens draagt u een steentje bij aan het milieu.

En dan hebben we één van de belangrijkste voordelen nog niet behandeld. Het gebruik van virtualisatie biedt namelijk een ongekende flexibiliteit. Stel u heeft twee servers die gebruik maken van virtualisatie en een gezamenlijke dataopslag. Dan is het mogelijk om bij storing in server A of B alle toepassingen die op dat moment draaien over te plaatsen naar de andere server. Dit proces gaat vliegensvlug zodat u weer snel door kunt werken. De applicaties die draaien op de virtuele laag zijn overigens onafhankelijk van de gebruikte hardware. Dit betekent dat u een server van merk Z kunt kopen als vervanging (of uitbreiding) van server X. Wanneer virtualisatie op de nieuwe server is geïnstalleerd kunnen de virtuele applicaties met een muisklik overgezet worden. Flexibiliteit en effectiviteit.

 • Dankzij virtualisatie (wij werken vooral met VMWare) is het mogelijk servercapaciteit efficiënter te gebruiken;
 • Dit scheelt in investering-, onderhoud- en stroomkosten;
 • Uw servers worden onafhankelijk van hardware en dit biedt flexibiliteit bij storingen en vervanging van verouderde of defecte hardware;
 • Serverbronnen zoals processor, geheugen en opslagruimte kunnen flexibel verdeeld worden over de virtuele machines.

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Laat u vrijblijvend door ons voorlichten om te bekijken wat consolidatie uw bedrijf kan bieden!





Remote management

Heeft u het artikel "Remote support" op onze website al gelezen? Daarin beschrijven wij hoe wij onze dienstverlening hebben kunnen optimaliseren door gebruik te maken van ondersteuning op afstand.

Wanneer we het beheer op afstand verder doortrekken is het zelfs mogelijk om kritische onderdelen van uw server (bijvoorbeeld geheugengebruik, processorgebruik, beschikbaarheid, backup,..) te bewaken, waardoor wij pro-actief kunnen reageren. Kunt u zich dat voorstellen? Dat er al iemand bezig is met het oplossen van het probleem voordat u dit heeft kunnen constateren?

Door meetgegevens structureel & periodiek te rapporteren heeft u inzage in de betrouwbaarheid van uw systeem en kunnen wij samen in een vroeg stadium knelpunten herkennen en passende maatregelen nemen.

Wilt u ook uw belangrijkste ICT-processen inzichtelijk krijgen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Voor het analyseren van het verkeer naar onze website gebruiken wij Google Analytics. U kunt meer informatie lezen in onze privacyverklaring .
Ok